Címlap Közélet Törvényszéki hírek Közveszéllyel fenyegetés bűntette jogerős ítélet

Közveszéllyel fenyegetés bűntette jogerős ítélet

Írta: Debreceni Törvényszék   
2016. november 29. kedd, 12:24

A Debreceni Törvényszék a mai napon jogerős ítéletet hozott a K. Géza ellen közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt indított büntetőügyben.

A másodfokú bíróság a Debreceni Járásbíróság 2015. augusztus 25-én kihirdetett ítéletét - melyben K.Géza vádlottat bűnösnek mondta ki közveszéllyel fenyegetés bűntettében - megváltoztatta. A vádlottra első fokon kiszabott 1 év 6 hónap börtönbüntetést 1 évre, a végrehajtás 3 évi próbaidőre történő felfüggesztését pedig 2 évre enyhítette a jelentős időmúlásra tekintettel. Egyebekben a Debreceni Járásbíróság ítéletét helybenhagyta.

Az elsőfokú bíróság ítélete ellen a vádlott és védője jelentett be fellebezést. A vádlott az eljárás során tagadta a bűncselekmény elkövetését.

A Debreceni Törvényszék a büntetőügy felülbírálata során úgy értékelte, hogy az elsőfokú bíróság az eljárási szabályokat betartotta, okszerűen állapította meg a vádlott bűnösségét.     

K. Géza 2014. május 15-én Debrecenben, egy Faraktár utcai nyilvános telefonfülkéből felhívta a Miskolci Segélyhívó Központot. Az operátortól azt kérte, hogy kapcsolja neki a Debreceni Rendőrkapitányságot, az operátor azonban szerette volna megtudni tőle, hogy milyen ügyben kéri a rendőrséget. A vádlott erre azt felelte: "Egy órakor bomba fog robbanni a Széchenyi 9. szám alatt, a bíróságon”, majd gúnyos nevetést követően bontotta a vonalat és elhagyta a helyszínt.

A vádlott fenyegető bejelentése alapján ki kellett üríteni a Széchenyi utcai épületet, ahol a Debreceni Törvényszék és a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség működik. A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység Irányítási Központja teljes létszámmal kivonult, lezárta és átvizsgálta az épületet. A rendőrök nem találtak bombát az épületben, a fenyegetés valótlannak bizonyult.


 
IWIWFacebook

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Facebook kommentek

2017. március 2. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Húsleves

BBQ oldalas hagymás tört burgonyával, savanyúság

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántottszelet vegyes körettel

"C" menü:

Rakott káposzta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


Bessenyei ltp. üzletsor

(Jenci konyhája helyén)

06 (30) 596-1883

06 (30) 260-6040

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Scsí leves

Túrós csusza

"B" menü:

Zöldbableves

Sertéspörkölt tésztával

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Apróhirdetések INGYEN !

Legutóbbi hozzászólások

RSS
berettyohir.hu berettyohir.hu