Címlap Közélet Aktuális Önkéntes Állatmentő és Állatvédő Szolgálat Berettyóújfaluban

Önkéntes Állatmentő és Állatvédő Szolgálat Berettyóújfaluban

Írta: berettyohir.hu   
2013. november 03. vasárnap, 16:38

A Kádár Vitéz Városvédő Egyesület 2013. februártól kezdve működteti az önkéntes állatmentő és állatvédő szolgálatot.

 

 

Közel egy évig rendelkezésünkre bocsátottak egy lakatlan kertes házat, ahol átmeneti jelleggel „Menedékházat” alakítottunk ki kísérleti célból, az önkéntes állatvédő – mentő - munka gyakorlati folyamatainak, az állatok viselkedésének, a környezet reakcióinak tanulmányozására. E tapasztalatok is adhatják az alapját, hogy kidolgozzuk ennek az önkéntes szolgálatnak a szervezeti és működési szabályzatát.

Jelenleg számos állatvédő tevékenykedik a városban. Van aki szorosabb, van aki lazább kapcsolatban áll velünk. Vannak akik teljesen autonóm módon, a saját költségükön végzik a tevékenységüket a közösség javára. Munkájukért köszönet és tisztelet illeti meg mindnyájukat.

Az elmúlt évben egyesületünk a LEADER program keretében „Összefogás az állatokért” elnevezésű pályázata sikeres lett. Összesen 4,5 millió forintnyi támogatást nyertünk.  Ebből a pénzből többek között mobil kenneleket, szállítóketreceket gyártatunk, és a befogás, tartás, gondozás, ápolás, etetés biztosítását szolgáló eszközöket vásárolunk. Ezeket az eszközöket és berendezéseket az önkéntesek közreműködésével kívánjuk hasznosítani. Egy-egy mobil kennelt a két civiludvarban szeretnénk elhelyezni. A további háromnak befogadó helyet keresünk a város belterületén, intézmények, vállalkozások és magánszemélyek ingatlanain. Húsz darab szállítóketrecet is kihelyezünk önkéntesekhez, és állatorvosi rendelőkbe, intézményekbe, hogy elősegítsük a kóbor állatok minél gyorsabb befogását, biztonságba helyezését, gondozásba vételét, állatorvosi ellátást.

Ezzel az önkéntes rendszerrel átmenetileg megoldanánk a városban felbukkanó kóbor állatok, főleg kutyák szakszerű elhelyezését, ideiglenes tartását az örökbeadásukig. Az örökbeadás nagyon nehéz munka. Sok türelmet és odaadást igényel. Kérjük, segítsenek bennünket e területen is.

Célunk egy minden igényt kielégítő, a várost szolgáló állatmenhely létrehozása EU-s forrásokból. Ez irányú törekvésünket Berettyóújfalu Város Önkormányzata is támogatja. Pályázatunk sikerét elősegítették és támogatták Berettyóújfalu Önkormányzata és Polgármestere, Mezei József vállalkozó, Mezei-Vill FC., Berettyóhír-Gulyás Lenke, Dr. Hudák Viktória, Dr. Szima Zsolt állatorvosok, Gácsi József pályázatíró, és nagyon sok önkéntes állatszerető ember. Köszönjük mindnyájuknak!

Minden állatbarát segítségére számítunk! Támogassanak bennünket!  

Számlaszámunk : Hajdú Takarék 60600242-11090414


 
IWIWFacebook

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Facebook kommentek

2017. március 2. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Húsleves

BBQ oldalas hagymás tört burgonyával, savanyúság

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántottszelet vegyes körettel

"C" menü:

Rakott káposzta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


Bessenyei ltp. üzletsor

(Jenci konyhája helyén)

06 (30) 596-1883

06 (30) 260-6040

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Scsí leves

Túrós csusza

"B" menü:

Zöldbableves

Sertéspörkölt tésztával

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Apróhirdetések INGYEN !

Legutóbbi hozzászólások

RSS
berettyohir.hu berettyohir.hu