Címlap Közélet Törvényszéki hírek Felfüggesztett börtönt kapott a buszsofőr bántalmazója

Felfüggesztett börtönt kapott a buszsofőr bántalmazója

Írta: Debreceni Törvényszék   
2017. február 14. kedd, 17:14

Halmazati büntetésként másfél év börtönbüntetésre ítélte – két évre felfüggesztve - a Debreceni Járásbíróság azt a férfit, aki tavaly áprilisban bántalmazott egy buszsofőrt Debrecenben. A bíróság első fokon V. Bálintot közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettében és testi sértés kísérletében mondta ki bűnösnek. A vádlottnak 31 ezer forint kártérítést is ki kell fizetnie a sértett számára, valamint neki kell állnia az eljárás 56 ezer forintos bűnügyi költségét.

A bíróság elfogadta a vádirati tényállást. Eszerint a sértett buszvezetőként dolgozott a debreceni Főnix Csarnok és a Gáspár György kert közötti buszjáraton. V. Bálint családja rendszeresen utazott ezen a járaton, többször azonban konfliktusba kerültek a sértettel. B. J. ugyanis több alkalommal kifogásolta, hogy a vádlott egyik lánya a felszállást követően nem mutatta fel a bérletét, a vádlott másik lányának gyermeke pedig hangos sírásával zavarta az utasokat. A sértett és a két lány között többször is szóváltás alakult ki, a konfliktusról pedig édesapjuknak, a vádlottnak is beszámoltak. Azt mondták, hogy a sértett gorombán viselkedik velük és szidalmazza őket. 2016. április 5-én este a vádlott egyik lányával szállt fel a buszra a Salakos utcai megállóban. V. Bálint a buszsofőr fülkéjéhez ment és odaszólt a sértettnek, hogy „Hagyd békén a V. családot!” Ezután ököllel többször arcon ütötte, és lefejelte a sofőrt, majd lányával együtt leszállt a buszról.

A sértett, aki a törvény értelmében autóbusz vezetőként közfeladatot ellátó személynek minősül, zúzódásos és hámhorzsolásos sérüléseket szenvedett.

A Debreceni Járásbíróság indoklásában elhangzott: bár a vádlott a bántalmazást teljes egészében nem ismerte el, a tanúk és az igazságügyi orvosszakértő is a sértett nyilatkozatát támasztotta alá. A bíróság súlyosító körülményként értékelte a hasonló bűncselekmények elszaporodását, illetve a sértett idős korát. Enyhítő körülményként vette ugyanakkor figyelembe többek között azt, hogy a vádlott büntetlen előéletű és részben beismerő vallomást tett.

Az ítélet jogerős, miután az ügyész, a vádlott és védője is tudomásul vette az ítéletet. A kártérítés összegét a sértett elfogadta, így az ítélet kártérítésre vonatkozó része is jogerőre emelkedett.


 
IWIWFacebook

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Facebook kommentek

2017. március 2. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Húsleves

BBQ oldalas hagymás tört burgonyával, savanyúság

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántottszelet vegyes körettel

"C" menü:

Rakott káposzta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


Bessenyei ltp. üzletsor

(Jenci konyhája helyén)

06 (30) 596-1883

06 (30) 260-6040

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Scsí leves

Túrós csusza

"B" menü:

Zöldbableves

Sertéspörkölt tésztával

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Apróhirdetések INGYEN !

Legutóbbi hozzászólások

RSS
berettyohir.hu berettyohir.hu