Címlap Címlap Szponzorált cikk Balog és fia Gumiabroncs Áruház és Szerviz

Balog és fia Gumiabroncs Áruház és Szerviz

Írta: berettyohir.hu   
2016. október 16. vasárnap, 08:32

A Berettyóújfalu, Földesi u. 46. szám alatt működő telephelyünkön közel 20 éves tapasztalattal, igényes, és a környék legjobban felszerelt műhelyével, modern, EU szabványoknak megfelelő műszerekkel, egyedi szolgáltatásokkal, szakmailag maximálisan felkészült személyzettel állunk a lakosság rendelkezésére, a legolcsóbb áron.

 

Nincs téli gumija? Ugorhat a biztosítás

A környező országok többségében kötelező a téli gumi használata, ha az időjárási és útviszonyok megkövetelik. Itthon ezt még nem vezették be, annak ellenére, hogy jóval nagyobb veszélynek vagyunk kitéve az utakon nyári abroncsokkal. Arról nem is beszélve, hogy egy baleset után adott esetben még a biztosító is mossa kezeit.

A kötelező sem lesz elég

A kötelező biztosítás esetében a biztosító köteles megtéríteni a partnere által okozott kárt. Ha viszont az autó nem felelt meg a KRESZ-ben is előírtaknak, vagyis olyan súlyosan elhanyagolt műszaki állapotban volt a baleset megtörténtekor, amivel előidézhette a balesetet, akkor a biztosító megkérdőjelezheti a megkötött szerződés betartását, és az okozott kár bizonyos részével megterhelheti a károkozó autóst – magyarázta a hirado.hu-nak Pintér József, a Magyar Autóklub közlekedésbiztonsági szakágának igazgatója.

Ez nem azt jelenti, hogy különbséget tesz téli és nyári gumi között, hanem hogy az adott abroncsnak kell az előírásoknak megfelelőnek lennie – érvényes ez a négy évszakosokra is. Vagyis ha télen, havas körülmények között történik baleset nyári gumival, nem azért kell fizetnie a károkozónak, mert nem téli abroncs volt az autón, hanem mert a nyári profilmélysége 2-2,5 milliméter alatti. A műszaki követelmények persze nem csak az abroncsra vonatkoznak – tette egyértelművé.

Rossz gumival hiába a biztosítás

Más a helyzet a casco biztosítások esetében. Amennyiben a baleset kimenetelében befolyásoló tényező volt, hogy az autós nem használt az évszaknak és az útviszonyoknak megfelelő gumit, a biztosító megtagadhatja a kifizetést.

A legtöbb cég elő is írja ezt kritériumként a szerződéseiben – hívta fel rá a figyelmet Németh Péter, a CLB Független Biztosítási Alkusz Kft. értékesítési és kommunikációs igazgatója.

Téli gumi használata kötelező a többi között Ausztriában, Csehországban, Romániában, Szerbiában és Szlovéniában is.

Forrás: hirado.hu

 
Saját biztonsága érdekében, időben gondoskodjon a téli gumi cseréről!
 
1. Mikor érdemes váltani téli gumira?
 
Téves az az elképzelés miszerint a nyári gumit egészen addig használhatjuk, amíg nem csúszós az út. A nyáron használt gumik a hőmérséklet csökkenésével egyre inkább veszítenek rugalmasságukból. Jellemzően 7 fok környékén már veszélyessé is válik a keménysége, hiszen ilyenkor sokkal könnyeben megcsúszik az.
 
A téli gumira váltást tehát időzítsük már ősz környékén, amikor kezd kicsit csípős lenni az idő.
 
2. Meddig jó a téli gumi?
 
Sokszor felmerül a kérdés, hogy meddig használhatjuk a megvásárolt téli guminkat. A gumik élettartama függ a használat mennyiségétől és a körülményeitől is, azonban több szakértő véleménye megegyezik abban hogy 4 évente érdemes lecserélni azokat. Ennek az az is az oka, hogy a téli gumi speciális anyaga tárolás következtében is veszít minőségéből, tehát attól hogy nincs használatban, attól még fokozatosan romlik.
 
Viszonylag új gumik esetében is érdemes, sőt szükséges annak az ellenőrzése, hogy a gumi oldalfala sérülésmentes legyen, illetve a profilmélysége ne legyen kevesebb 4 mm-nél.
 
3. Hogyan kell téli gumit vásárolni?
 
Semmiképpen nem érdemes egy darabot vásárolni belőle, hiszen az egy tengelyen lévő gumik így nem lesznek egyformán kopottak, ami komoly problémákat okozhat a jármű kormányzásakor.
 
A legjobb megoldás az, ha egyszerre vannak lecserélve, összkerékmeghajtású járművek esetében nem is érdemes ezt másképp csinálni.
 
4. Mi a különbség a téli és a nyári gumi között?
 
A téli és a nyári gumi között több különbség is van, azonban a legfontosabb az anyag és a lamellázottság.
 
A téli gumi speciális anyagszerkezete lehetővé teszi, hogy a tapadása és az anyag lágysága a hőmérséklete csökkenésével egyre kedvezőbbé váljon. Ahol nyári párja már kőkemény szinte nulla tapadással, ő ott érzi jól magát.
 
A másik tényező a a lamellázottság, vagyis azoknak a csatornáknak a száma, amik a kerék alatt felgyülemlő sár elvezetéséért felel. Kimondhatjuk hogy a téligumi átlagosan 10x lamellázottabb. Ezzel is alkalmazkodik a zordabb körülményekhez, a latyakos, saras utakhoz.
 
5. Hogyan működik a téli gumi?
 
A fő jellemzőket már ismerjük, azonban érdemes pár dologra kitérni pár szóban. Tehát az már világos hogy az anyagnak köszönhetően a téli gumi jóval toleránsabb a hideggel szemben, de miért is van erre szükség. A tapadás egyik fő tényezője az, hogy a gumi mekkora felülete fekszik az úton. A legsimább, legjobb minőségű utak sem teljesen simák. A felületük tele van apró kiemelkedésekkel, és árkokkal.
 
Ezekhez a körülményekhez a gumi lágyságával tud igazodni. Azaz ha a felület puha, jobban ki tudja tölteni ezeket a tereket, vagyis nagyobb felületen képes kapaszkodni a kerék.
 
Érdekes végiggondolni hogy ilyen esetben hogyan történik például a fékezés nyári gumival. Tegyük fel hogy a hőmérséklet lecsökken 2 fokra, ahol a téli gumi már kemény, és nem simul bele az út egyenetlenségeibe. Ha fékezésre kerül a sor, akkor ahhoz, hogy ugyanazzal a felülettel érintkezzen, jóval hosszabb utat kell megtennie.
 
Hatalmas különbségek adódhatnak, bizonyos kimutatások szerint a fékút akár 8x hosszabb is lehet a nem megfelelő gumi esetében.
 
Érdemes tehát időben gondoskodni a téli gumik cseréjéről!
 

Címünk: 4100 Berettyóújfalu, Földesi u. 46.

Telefonszámunk: +36-54-400-219

Nyitva tartás: Hétfő-Péntek: 8-17 óráig

                           Szombat: 8-12 óráig

 

 

Szervizünkben különleges gondot fordítunk vásárlóink, partnereink igényeinek széles-, és teljeskörű kielégítésére, valamint arra, hogy megrendelőink elégedetten távozzanak és újból visszatérjenek hozzánk.

Cégünk rövid határidőn belül, kimagasló minőségben, garanciával vállalja:

 • Személy, teher és mezőgazdasági gumiabroncsok javítását

 • Acél-és könnyűfém felnik javítását

 • Mezőgazdasági illetve teher gumiabroncsok vulkanizálással történő javítását

Különleges, egyedi szolgáltatásunk, amivel igyekszünk megkönnyíteni ügyfeleink dolgát

 • Gumiabroncs hotel – szezonális tárolás

 

Áruházunkban széles és minőségi választékot találnak a legkedvezőbb áron használt személy, teher, mezőgazdasági gumiabroncsokból.
Árukészletünk folyamatosan frissül, egyedi igényeket, megrendeléseket is ki tudunk elégíteni,
folyamatos, szezonális akciókkal várjuk megrendelőinket.
 

 

Nálunk forgalmazott gumi márkák:

 

 

Mi a gumiabroncs javításának első lépése? Forduljon szakemberhez!

Ha az abroncs javításra szorul, alapvetően fontos, hogy hivatalos gumiszerviz vagy szerelő szerelje le a gumiabroncsot a keréktárcsáról és vizsgálja meg a belsejét. Ez azért feltétlenül szükséges, mert a belső sérülések nem láthatók, amíg a gumiabroncs a kerékre van szerelve.

Szakembereink:

 • Gondoskodnak a gumiabroncs megfelelő leszerelési, felszerelési, kiegyensúlyozási és felfújási eljárásainak betartásáról és a szelep szisztematikus cseréjéről.

 • Ellenőrzik az abroncs állapotát és a kívülről nem látható sérüléseket.

 • Gondoskodnak a gumiabroncs megfelelő felszereléséről, optimalizálva a menettulajdonságokat és a kényelmet.

 • Gondoskodnak arról, hogy az abroncs kiválasztása során betartsák a szerkezetre, méretre, sebességhatárra, terhelési kapacitásra, illetve a személygépkocsi és kisteherautó kategóriákra vonatkozó gyártói és jogszabályi előírásokat.

 • Gondoskodnak a gépkocsi vagy az abroncs gyártója által előírt üzemi nyomás figyelembe vételéről.

A kiegyensúlyozás növeli a gumiabroncs élettartamát!

A kiegyensúlyozás segít megelőzni az abroncsok idő előtti kopását és kiküszöböli a vibrációt. Emellett védi a gépjármű felfüggesztését, kormányművét és csapágyait. Egyensúlyoztassa ki a kerekeket az abroncsok cseréje, az ellensúlyok elmozdítása vagy eltávolítása, illetve új abroncsok vásárlása után. Abból lehet megállapítani, hogy egy kerék nincs kiegyensúlyozva, hogy az egyik része nehezebb vagy könnyebb, mint a többi. Ez a következőket okozza:

 • A futófelület egyenetlen és gyors kopása

 • Vibráció

 • Az elöl lévő alkatrészek nagyobb igénybevétele

 • Az elöl lévő alkatrészek idő előtti elhasználódása

Gondoskodjon a biztonságról a megfelelően beállított futóművel!

Menet közben nehéz megállapítani, hogy megfelelően vannak-e beállítva a kerekek és a tengelyek. Ha viszont nem megfelelő a gépkocsi felfüggesztési geometriája, romolhat az úttartás és csökkenhet a biztonság. Ha a gumiabroncs szilárd tárgynak, például járdaszélnek ütközött vagy kátyúba futott, vagy ha egyenetlen kopást vesz észre a gumiabroncson, forduljon gumiszervizünkhöz és végeztessen alapos átvizsgálást. A helyes futómű-beállítást az alábbi okokból fontos biztosítani:

 • A legjobb úttartás elérése

 • Az abroncsok védelme a rendellenes és/vagy gyors kopás ellen

 • Üzemanyag-takarékosság

Nem kell félni a nem vadonatúj gumiktól!

Az átszereléssel kapcsolatban tévesen elterjedt nézet az országban, hogy csak a legújabb gyártású abroncsok megfelelő minőségűek, és a 2-3 éves új abroncsokat az autósok sokszor már át sem akarják venni, pedig a szakszerűen tárolt gumiabroncsok semmilyen problémát nem jelentenek - akár 7-10 évig használhatóak, és a tulajdonságaik azonosak egy idei gyártásúval.

Forrás: michelin.hu, gumidirekt.hu

Minden meglévő és új partnerünket  szeretettel várjuk, forduljanak hozzánk bizalommal!

 

Balog János és Balog Zsolt

Címünk: 4100 Berettyóújfalu, Földesi u. 46.

Telefonszámunk: +36-54-400-219

Nyitva tartás: Hétfő-Péntek: 8-17 óráig

                           Szombat: 8-12 óráig

 

 

 

 

 
IWIWFacebook

Hozzászólások 

 
#8 endoncods 2022-06-27 05:15
Cialis 10mg Pellic https://newfasttadalafil.com/ - Cialis Nnxvtw cialis generic 5mg Vagqba Vvgpoc https://newfasttadalafil.com/ - Cialis
Idézet
 
 
#7 Andbenzhub 2022-02-09 19:34
If you would like to grow your knowledge just keep visiting
this web site and be updated with the hottest gossip posted here.
Idézet
 
 
#6 iwuyevoenu 2021-12-06 20:42
http://slkjfdf.net/ - Osonikaje Acozocefe uoz.ewxa.archiv.berettyohir.hu.oej.zt http://slkjfdf.net/
Idézet
 
 
#5 icunaxratoxap 2021-12-06 17:31
http://slkjfdf.net/ - Ipoqur Icafelouf vhh.nxcb.archiv.berettyohir.hu.lux.vs http://slkjfdf.net/
Idézet
 
 
#4 izosauran 2021-12-06 17:19
http://slkjfdf.net/ - Aneesi Eguzuqor cuk.uzhn.archiv.berettyohir.hu.rgf.ry http://slkjfdf.net/
Idézet
 
 
#3 ojuzuxay 2021-12-06 12:28
http://slkjfdf.net/ - Esumayi Meguyaye fae.osiq.archiv.berettyohir.hu.jjy.gh http://slkjfdf.net/
Idézet
 
 
#2 orocuqeyoziri 2021-12-06 09:24
http://slkjfdf.net/ - Epizapiro Apoifeta gpl.subu.archiv.berettyohir.hu.ckp.gs http://slkjfdf.net/
Idézet
 
 
#1 exisqovubine 2021-12-06 09:12
http://slkjfdf.net/ - Uvujetvo Aupibeq jpl.elvs.archiv.berettyohir.hu.brn.ka http://slkjfdf.net/
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Apróhirdetések INGYEN !

Legutóbbi hozzászólások

RSS
berettyohir.hu berettyohir.hu