Címlap Oktatás Pályaválasztási fórum a Berettyóújfalui Szakképzési Centrumban

Pályaválasztási fórum a Berettyóújfalui Szakképzési Centrumban

Nyomtatás E-mail
Írta: berettyohir.hu   
2016. szeptember 30. péntek, 12:29

A Berettyóújfalui Szakképzési Centrum Bessenyei György Szakgimnáziuma dísztermében adott helyet a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara „Ismerjük meg a választható szakmákat térségünkben” címmel hirdetett pályaorientációs fórumának, amelyen a centrum három helyi tagintézménye is bemutatkozott.

 

A fórumra meghívást kaptak Berettyóújfalu és térsége általános iskoláinak igazgatói, pályaválasztási felelősei, a 7-8-os osztályfőnökök, valamint a végzős diákok szülei is.

A nyitó előadásban Pelyhéné Bartha Irén a Berettyóújfalui Szakképzési Centrum főigazgatója „Az átalakulóban lévő szakképzési rendszer hatása a pályaválasztásra – Változások a 2016/2017 tanévben” címmel részletesen tájékoztatta a jelenlévőket az utóbbi időben bekövetkezett változásokról. Főigazgató asszony beszélt még a Szabóky Adolf Szakképzési Ösztöndíjról, a tanulószerződésről, valamint a hiányszakmákkal kapcsolatosan is.

 

 

 

 

 

 

 

Ezután a tagintézmények vezetői „Milyen szakmákat oktatunk?” címmel bemutatót tartottak az egyes iskolákban folyó képzésekről. Elsőként a BSZC Bessenyei György Szakgimnáziuma, ezt követően a BSZC Eötvös József Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Szakiskolája, majd a BSZC Arany János Gimnáziuma, Egészségügyi és Közgazdasági Szakgimnáziuma ismertette a jövő évi képzési kínálatát.

A szép számú érdeklődő közönség ezt követően üzemlátogatáson vett részt a Villex 94 Ipari-,Szolgáltató és Kereskedelmi Kft-nél, megismerkedve egy helyszínnel, ahol szakmai gyakorlaton vehetnek részt a gyerekek.

 

 

 

 

 

 

 

Ez a rendezvény jó lehetőséget biztosított arra, hogy az általános iskolák pedagógusai hatékonyabban tudják segíteni végzős diákjaik pályaválasztását és népszerűsítsék a szakképzést.

Köszönet a rendezőknek, az előadóknak és köszönet valamennyi résztvevőnek. Hasznos kezdeményezés indult útjára és folytatódik a közeljövőben a Berettyóújfalui Szakképzési Centrum más településein lévő tagintézményeinek közreműködésével.


 
IWIWFacebook

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Facebook kommentek

2017. február 26. vasárnap

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"B" menü a helyszínen:

Húsleves csigatésztával

Rántottszelet vegyes körettel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


Bessenyei ltp. üzletsor

(Jenci konyhája helyén)

06 (30) 596-1883

06 (30) 260-6040

INGYENES házhozszállítás!

Az aktuális hétvégi menüvel és egyedi rendeléseikkel kapcsolatban keressenek minket személyesen vagy telefonon!

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Apróhirdetések INGYEN !

Legutóbbi hozzászólások

RSS
berettyohir.hu berettyohir.hu