Az OTP Fáy András Alapítvány tréningje a pénzügyi tudatosságra nevelés jegyében

Nyomtatás
Írta: berettyohir.hu   
2017. január 12. csütörtök, 18:30

2016. december 16-án négy csoportban, a BSzC Arany János Gimnáziuma, Egészségügyi és Közgazdasági Szakgimnáziuma 10. és 11. évfolyamos tanulóinak „Az öngondoskodástól a kockázatvállalásig” és „A gazdasági körforgás” címmel az OTP Fáy András Alapítvány Oktatási Központjának trénerei programot tartottak. - Brandtner Lilla 11. évfolyamos tanuló beszámolója

 

Az alapítvány munkatársai Nyíregyházáról érkeztek, akik pénzügyi, gazdasági és gazdálkodási ismereteket átadó tréningeket tartanak általános és középiskolás diákok részére.

A programba már a 2015/16-os tanévben bekapcsolódott iskolánk, így diákjaink is részesülhetnek a sajátos, inspiratív pedagógiai módszereket és a „szórakozva tanítást” előtérbe helyező tréningekben.

A mindössze 4 órás délelőtti foglalkozást egy húszas éveiben járó lány tartotta, s ez nagyban hozzájárult a társaság felszabadult, oldott hangulatához. Első körben – a bemutatkozás után - diagramot készítettünk terveinkről, illetve az anyagi helyzetünkkel kapcsolatos elvárásainkról.

Ezek megbeszélése után egy interaktív tájékoztatást kaptunk. Egyes diagramok elemzése során sok dolgot felfedeztünk. Az egyik ilyen korfa megvizsgálásánál a születések számánál ugrásszerű növekedést tapasztaltunk, melyről bővebb információk szerint éppen 9 hónappal előtte áramszünet volt. Ez magyarázatot ad.

 

 

 

 

 

 

 

A jövő korfáját is megnéztük, mely már igencsak szomorú tényeket közölt számunkra a jövőnkkel kapcsolatban. Az elöregedő társadalom, mely szerint a dolgozók feleannyian lesznek, mint a nyugdíjasok, azaz az eltartók és eltartottak aránya felcserélődik. Ennek a problémának megvitatására került sor, mégpedig a legfőbb gondra, hogy lesz-e nyugdíjunk. Rengeteg információval bővült tudásunk a projekt jóvoltából. Az oktatónk bemutatott néhány igencsak érdekes App-ot és módszert pénzügyeink kezeléséhez és vezetéséhez. Ezt én különösen fontosnak tartom, hiszen nem árt időben megtanulnunk a pénzt kezelni, hogy hogyan is kell bánni vele. Fontos, hogy már tudomásunk legyen a pénzügyi helyzetekről, a jelenlegi árfolyamról.

A foglalkozás végén egy kis játékra is jutott időnk, mely úgyszintén a gazdálkodás világába vezetett minket. Ezen jót nevettünk, így vidáman, de kellően elfáradva zártuk le a napot.

A projekt sikerét jól tükrözi, hogy a tréningek iránt folyamatos az érdeklődés, egyre több intézmény dönt úgy, hogy a jövő generációja számára elengedhetetlen ismereteket közvetítő ingyenes képzéseket minden diákjához eljuttatja. Erre a mi gimnáziumunk is lehetőséget adott a diákoknak Nagy Lajos Tanár Úr közreműködésének köszönhetően.

Ha érdekel a jövőd, illetve, hogy milyen lehetőségeid vannak a pénzed biztonságba helyezéséről, vagy, hogy hogyan spórolhatsz, akkor a következő oldalon utána olvashatsz: https://www.otpbank.hu/csr/hu/ok


 
IWIWFacebook