Címlap Oktatás „Aranyos” siker Szegeden - Első hely az országos angol kulturális versenyen

„Aranyos” siker Szegeden - Első hely az országos angol kulturális versenyen

Nyomtatás E-mail
Írta: berettyohir.hu   
2016. április 20. szerda, 11:10

Szabó Dóra Szilvia, a Berettyóújfalui Arany János Gimnázium 13.A osztályos tanulója első helyezést ért a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán, az angol tanszék által szervezett középiskolai tanulmányi versenyen. - Balog Edit Otilia munkaközösség-vezető beszámolója

Az első fordulóban, február 29-én online kérdéssor kitöltésére került sor, mely a brit és amerikai kultúrával kapcsolatos kérdéseket tartalmazott irodalom, történelem és filozófia témakörben. Az április 9-én megvalósuló második forduló és egyben döntő helyszíne az egyetem épülete volt, ahová a versenyzők prezentációval készültek. Olyan művet mutattak be, amely saját korának szimbólumaként értelmezhető. Dóra a Joseph Paxton által tervezett Kristálypalota épületét választotta, mely az 1851-es londoni világkiállításnak adott helyet, egyúttal utalva a Brit Birodalom jelentőségére.

A prezentációk meghallgatása és kiértékelése után a zsűri a legjobb hat versenyzőt jutatta tovább, akiknek öt percük volt felkészülni a döntőre. Feladatuk a következő kérdés megválaszolása volt: ki lenne az az angolszász területről származó történelmi személy, akit visszahozna a mába egy beszélgetésre és mivel indokolná választását? Tanulónk választása a brit származású Emmeline Pankhurstre esett, aki a szüfrazsett mozgalom vezéralakjaként tevékenykedett, illetve akinek köszönhetően minden szigetországbeli nő megkapta a választójogot 1928-ban. Sajnos ez csak halála után három héttel történt meg, így Dóra erre hivatkozva azért hívta meg a 21. századba, hogy a hölgy láthassa, milyen nagy szerepet játszott a történelem alakulásában. Dóra munkája, a tavalyi ötödik hely után idén első helyet eredményezett, melyet az egyetem saját kiadványaival, valamint egy fotópályázat nyertes művével honorálták.


 
IWIWFacebook

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Facebook kommentek

2017. február 27. hétfő

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Frankfurti leves pirított virslivel

Tejszínes-kukoricás csirke csíkok penne tésztával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántottszelet vegyes körettel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


Bessenyei ltp. üzletsor

(Jenci konyhája helyén)

06 (30) 596-1883

06 (30) 260-6040

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Zellerkrémleves

Sült hekk móring burgonyával

"B" menü:

Zöldbableves

Sertéspörkölt tésztával

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Apróhirdetések INGYEN !

Legutóbbi hozzászólások

RSS
berettyohir.hu berettyohir.hu