Címlap Margitta Van igény a magyar költészetre és kultúrára - Irodalmi estet szervezett a BÉKE

Van igény a magyar költészetre és kultúrára - Irodalmi estet szervezett a BÉKE

Nyomtatás E-mail
Írta: Tőtős Norbert   
2016. április 13. szerda, 10:07

A Magyar Költészet Napja alkalmából a Berettyó-menti és Érmelléki Közművelődési Egyesület (BÉKE) egy irodalmi esttel tisztelgett József Attila születése és a magyar költészet ünnepe előtt Ottományban.

 

 

 

Az ottományi Komáromi-kúriában megszervezett eseményre az Érmellék és a Berettyó-mente szinte minden szegletéből, Érmihályfalvától Bihardiószegig, és Margittán át Micskéig, összesen tíz településről érkeztek érdeklődők. Elsőként Tőtős Norbert a BÉKE ügyvezető elnöke mondott köszöntőt, majd a település polgármestere, Horváth Béla szólt a jelenlévőkhöz. Az ifjú elöljáró örömét fejezte ki, hogy nemcsak a helyiek, de a távolabbról érkezők is érdeklődéssel keresik fel a kiállítóházat, és az irodalmi estek és hasonló kulturális rendezvények élettel töltik meg a több száz éves termeket, s ezáltal a kúria visszanyeri régi pompáját. Az elöljáró felajánlotta saját maga és kollégái segítségét, bármikor szívesen látják vendégül a hasonló rendezvényeket.

 

 

 

 

 

 

 

 

A Magyar Költészet Napját 1964 óta ünnepeljük József Attila születésnapján, akinek költészetéről és életművéről Kun Tünde irodalomtanár értekezett. A fiatal, Érbogyoszlóban élő pedagógus magas szakmaisággal kalauzolta végig a hallgatóságot József Attila költészetének rejtelmein, életének, műveiben olvasható visszahatásain. Az előadást a jelenlévő, régi motorosnak számító kollégák is elismerő szavakkal illették. Érmellék és Berettyó-mente tollforgatói saját írásaikat osztották meg a hallgatósággal. Szilágyi István érmihályfalvi író egyik saját prózai írását olvasta fel, majd a szintén érmihályfalvi Boros József költő, és Dr. Oláh József micskei poéta, a BÉKE elnöke olvastak fel saját költeményeikből.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vendég-előadóként jelen volt és egy megzenésített versekből álló összeállítással mutatkozott be Kocsis Csaba verséneklő, a berettyóújfalui Körömvirág együttes tagja, aki főként erdélyi költők műveit tolmácsolta a hallgatóság felé. A gítár kísérettel előadott üzenetekre vevő volt a szépszámú hallgatóság, hiszen jó kedéllyel, mosolyogva vették át a ritmust és dúdolták az ismert, vagy az újonnan megtanult sorokat a művésszel.

Zárásként Szűgy György muzeológus, a kiállítóház vezetője Kéri Gáspár segítségével bemutatta a kúriában fellelhető tárlatot, majd Kéri Gáspár és Mados Attila jóvoltából a tájegység ízletes borai is asztalra kerültek és egy kötetlen beszélgetéssel, szerény szeretetvendégséggel ért véget az est.


 
IWIWFacebook

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Facebook kommentek

2017. február 27. hétfő

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Frankfurti leves pirított virslivel

Tejszínes-kukoricás csirke csíkok penne tésztával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántottszelet vegyes körettel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


Bessenyei ltp. üzletsor

(Jenci konyhája helyén)

06 (30) 596-1883

06 (30) 260-6040

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Zellerkrémleves

Sült hekk móring burgonyával

"B" menü:

Zöldbableves

Sertéspörkölt tésztával

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Apróhirdetések INGYEN !

Legutóbbi hozzászólások

RSS
berettyohir.hu berettyohir.hu