Címlap Kultúra Zongoraavatás a Zene Világnapja alkalmából

Zongoraavatás a Zene Világnapja alkalmából

Nyomtatás E-mail
Írta: Nagy Sándor   
2016. október 01. szombat, 11:40

Emlékezetes és örök élmény marad 2016. szeptember 30-a azok szívében, akik ott voltak a Járási Hivatal Fráter László termében a zenei világnap alkalmából megrendezett zongoraavatáson. Egy csodálatos G-5-ös Yamaha koncertzongorával gazdagodott a Városi Zeneiskola és városunk is.

 

A Németországból érkező zongorát adományozók és támogatók révén sikerült megvásárolni. Törő Ferenc, a Városi Zeneiskola intézményegységének vezetője köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik lehetővé tették, hogy ez a zongora Berettyóújfaluba kerüljön, így Muraközi Istvánnak, Berettyóújfalu város polgármesterének, Daróczi Istvánnak, a Gyémánt – Net Kft. ügyvezetőjének és Győrfi Sándornak, az EPACK Kft. ügyvezetőjének.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Immár 41 éve ünneplik világszerte október 1-jét, mint a zene világnapját. Ezzel nem volt más a cél, hogy minél szélesebb társadalmi rétegek ismerjék meg a zenét, a zene örömét. Ezáltal közösségformáló erővé váljanak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A mai nap igazi attrakciója ennek a koncertzongorának az ittléte - kezdte köszöntő szavait Törő Ferenc. Majd örömmel mondta, hogy az intézményegység fenntartójának, a KLIK-nek köszönhetően egy hárommillió forintos beruházás keretében kezdték el felújítani a Zeneiskola ütőtermét és az alaksorának egy részét, így már a gyerekek is kulturált körülmények között élvezhetik az alapfokú művészeti oktatás előnyeit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az ünnepség hátralévő részében a zongorát a városi zeneiskola egykori és jelenlegi tanítványai és pedagógusai szólaltatták meg először. A zongora dallamai nem csak a termet, de a szívünket is megtöltötték a zene szeretetével. Név szerint idézzük fel, kik „avatták fel” ezt a csodálatos hangszert:

Szűcs Anna Éva, Gál Csaba, Frank Mirjam, Papp Balázs, Szi-Miklós Zsanett, Kató László, Hanics Katalin és Lajtos Anna zongorajátéka tette még fényesebbé a mai zongoraavató ünnepséget.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 
IWIWFacebook

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Facebook kommentek

2017. február 26. vasárnap

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"B" menü a helyszínen:

Húsleves csigatésztával

Rántottszelet vegyes körettel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


Bessenyei ltp. üzletsor

(Jenci konyhája helyén)

06 (30) 596-1883

06 (30) 260-6040

INGYENES házhozszállítás!

Az aktuális hétvégi menüvel és egyedi rendeléseikkel kapcsolatban keressenek minket személyesen vagy telefonon!

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Apróhirdetések INGYEN !

Legutóbbi hozzászólások

RSS
berettyohir.hu berettyohir.hu