Címlap Kultúra Jubileumi kiállításmegnyitó Kurucz Imre 70. születésnapja alkalmából

Jubileumi kiállításmegnyitó Kurucz Imre 70. születésnapja alkalmából

Nyomtatás E-mail
Írta: Nagy Sándor   
2016. november 09. szerda, 10:52

Kurucz Imre 70. születésnapja tiszteletére nyílt időszaki kiállítás a Nadányi Zoltán Művelődési Ház Bihar Vármegye Képgalériájában 2016. november 7-én. KÉPGALÉRIA

 

 

 

A rendezvény a Berettyó-parti Nyugdíjasok Egyesületének Népdalkörének énekével vette kezdetét. A megjelenteket, vendégeket Lisztes Éva, a Nadányi Zoltán Művelődési Ház vezetője köszöntötte. Külön örömmel üdvözölte a nagyváradról érkező vendégeket is: Tőkés László EU parlamenti képviselőt, Világi Árpád szobrászművészt, Szemők György szobrászművészt, Deli Teréz tűzzománc készítőt és Bényi Árpádnét.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A szobrászat alapjait Kirchmayer Károly budapesti képzőművészeti körében tanulta meg és nagyon hamar bekapcsolódott a hazai és közép-európai szobrászalkotók közösségéhez. Mint igazi jó lokálpatrióta, 1971-ben hazajött Berettyóújfaluba és 1984-ig berettyóújfalui kulturális intézményekben végzett tevékenységeket - kezdte köszöntő gondolatait Muraközi István polgármester úr. Közel 40 köztéri alkotása közül, 19 városunkban található. Az alkotás mellett a továbbképzéssel és az értékteremtéssel is foglalkozott Kurucz Imre, hisz munkássága nyomán megújult az Ezredéves emlékmű, az Országzászló, a vármegye címer is. A munkásságát dicséri többek között az ’56-os emlékmű, Báthory Gábor bronz szobra és emlékplakettek sokasága - mondta a városvezető.

Meleg Vilmos nagyváradi színművész Szilágyi Domokos két versével köszöntötte a hetven esztendős szobrászművészt, míg az alkotói munkásságát Vitéz Ferenc művészeti író ismertette, aki a kiállítást is bemutatta. Mint elmondta, a legújabb márvány kompozíciói mellett az itt kiállított közel félszáz darabos érmeiből, plakettjeiből, díjak és kitüntetések mintadarabjaiból is láthatunk néhányat, melyek hűen tükrözik eddigi életművének fontosabb stációit és bizonyos keresztmetszetet is kapunk az ő életművéből. Képet alkothatunk arról, ahogy a helyi emlékezet és a bihari élménykör szólítja meg. A kiállítás megnyitó a Kék Nefejelcs Duó: Kerekes Sándorné és Antal Jenőné népdalcsokraival ért végett.

Kurucz Imre 70. születésnapja alkalmából a Berettyóhír stábja is gratulál és további jó alkotó éveket, jó egészséget kívánunk!


 
IWIWFacebook

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Facebook kommentek

2017. március 3. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Karfiolleves csipetkével

Milánói sertésborda

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántottszelet vegyes körettel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


Bessenyei ltp. üzletsor

(Jenci konyhája helyén)

06 (30) 596-1883

06 (30) 260-6040

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Karalábéleves

Sült oldalas rizzsel

"B" menü:

Zöldbableves

Sertéspörkölt tésztával

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Apróhirdetések INGYEN !

Legutóbbi hozzászólások

RSS
berettyohir.hu berettyohir.hu