Címlap Kultúra Hogyan került a kiskutya a sötétbe?

Hogyan került a kiskutya a sötétbe?

Nyomtatás E-mail
Írta: Nagy Sándor   
2016. október 08. szombat, 19:35

Az országos könyvtári napokhoz idén is csatlakozott a Sinka István Városi Könyvtár és munkatársaik, akik egész héten programokkal várták az érdeklődőket, melynek egyik ilyen állomása Kocsis Csaba: Kiskutya a sötétben című gyermekvers-kötetének bemutatója volt.

 

 

2016. október 7-én a gyermekkönyvtárban Lackó Györgyné köszöntő szavai után a Diószegi Kis István Református Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 3.b osztályos tanulói Kocsis Csaba új könyvéből mondtak el egy-egy verset, ezzel is megalapozva a könyvbemutató hangulatát.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A kötet megjelenéséről Mezey Katalin Kossuth-díjas költő, a Széphalom Könyvműhely vezetője beszélt. Elmondta, hogy munkájukat nagyban segítette a Nemzeti Kulturális Alap pályázata és arról is szólt, hogy a közelmúltban Fecske Csabától is jelentek meg versek. A kötetben megjelenő rajzokat Kocsis Boglárka készítette még 10 éves korában, mely képeket most felhasználva illusztrálták a kötetet. Néhány gondolat erejéig ismerjük meg Kocsis Csaba sokszínű tevékenységét. Népművelői tevékenysége mellett regények és drámák szerzője is, emellett rendszeresen jelennek meg írásai folyóiratokba. A legutóbbi verseskötete a Pilátus a keresztúton.

A mostani könyvének születését Bogi lánya digitális rajzai ihlették. A kötet több mint fele a rajzok beszédes címeit bontja ki, és láttatja a világot – többnyire – egy 10 esztendős kislány szemével. A versein keresztül megismerhetjük az őt körülvevő családot, a jeles ünnepeket húsvéttól karácsonyig, melyekben életre kelnek a hónapok és az évszakok is. Antarktisztől, Afrikán keresztül egészen Berettyószentmártonig érezzük az örömöt és a bánatot, néhány vers segítségével pedig beutazzuk egész Magyarországot.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kocsis Csaba saját megzenésített verseivel és egy Fecske Csaba verssel kedveskedett a könyvbemutatón megjelenteknek. Ezt követően lehetőség volt a könyvek megvásárlására és dedikálására is.

Hogyan került a kiskutya a sötétbe? Fogadják szeretettel a kötet címadó versét:

Kiskutya a sötétben

Fél-e a kiskutya

a sötétben?

A dohos csend

éjszakai sötétjében

befészkeli magát

a félelem.

No, te gyerek,

- noszogatott

édesapám

a pincében:

- Hú vigyázz

itt a szellem!

Nem tagadom,

megijedtem!

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 
IWIWFacebook

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Facebook kommentek

2017. február 26. vasárnap

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"B" menü a helyszínen:

Húsleves csigatésztával

Rántottszelet vegyes körettel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


Bessenyei ltp. üzletsor

(Jenci konyhája helyén)

06 (30) 596-1883

06 (30) 260-6040

INGYENES házhozszállítás!

Az aktuális hétvégi menüvel és egyedi rendeléseikkel kapcsolatban keressenek minket személyesen vagy telefonon!

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Apróhirdetések INGYEN !

Legutóbbi hozzászólások

RSS
berettyohir.hu berettyohir.hu