Címlap Szubjekt Hahota Óraátállítás - kicsit másképp

Óraátállítás - kicsit másképp

Írta: Miklós-Szabó Antal   
2012. március 24. szombat, 08:37

Március 25-ére vasárnapra virradóra, hajnali kettő órakor három órára kell óráinkat előre állítani, igazodva ezzel a nyári időszámítás kezdetéhez.

 
- Jézusom! Ki maga, és miért nyomja itt a csengőt hajnali két órakor?
- Üdvözlöm Uram! Tóth Vazul vagyok, a Nemzeti Óraátállító Közhasznú Társaság (a későbbiekben NÓ Kht.) munkatársa, és jöttem az órákat átállítani.
- Micsoda?
- Március 25, vasárnap, hajnali egy óra negyvenegy perc van, a hónap utolsó vasárnapja, a nyári időszámítás kezdete. Tizenkilenc perc múlva, azaz két órakor, három órára, azaz egy órával előre kell állítani az összes létező órát, ami az Ön háztartásában csak működik. Ezt a műveletet szeretném elvégezni Önnél kedves Uram!
- Mi ez a hülyeség? Maga viccel?
- Cseppet sem Uram! Március 7-én az Országgyűlés kétharmados többséggel megszavazta az Óraátállításról szóló törvényt, mely a rá következő héten  a Magyar Közlönyben való megjelenéssel hatályba lépett. A törvényt most nem részletezném, ha nem haragszik, hiszen gondolom, szeretne még néhány órát aludni reggelig. A paragrafusok betartatása a mi, azaz az NÓ Kht. feladata lett, ezért kérem ismételten, engedjen be a lakásába, hadd állítsam át az órákat!
- És ha azt mondom, nincsen egyetlen óra sem a lakásomban?!
- No, lássuk csak! Rigó János, ugye ez Ön, és ez pedig ahol most vagyunk, Kókusz utca 14, második emelet, hármas ajtó. Stimmel?
- Igen!
- A nappaliban lóg a falon egy Miyaki márkájú laminált műanyag falióra, álezüst berakással, a gyermekszobában a komódon áll egy intarziás Hófehérke-témájú állóóra, a hálószobában pedig a két éjjeliszekrényen fekszik egy-egy digitális ébresztőóra quartz-kivitelben. Ezeken kívül a háztartásban található még négy darab önátállításra képtelen régi típusú mobiltelefon, és két ezüst karóra (női-férfi változat) amelyek szintén húzómechanikus kialakításúak. A villanytűzhelybe építve is tudunk egy óráról melynek elsődleges funkciója a sütési idő mérése, de funkciót váltva időmérésre is képes. A szobabiciklin, és a DVD lejátszón lévő órák átállítása szintén a mi feladatunk. Ez összesen, ha jól számoltam, tizenhárom óra átállítása, melyre most már csak szűk tíz percem maradt, úgyhogy kérem, engedjen be a lakásba.
- Miket hord itt össze-vissza nekem? Honnan tud maga ezekről az órákról egyáltalán! Ez megdöbbentő és egyszerűen felháborító!
- A tavaly őszi népszámlálás idején biztosunk alaposan megfigyelte lakásukat!
- És ő adta le az infót a maguk mittudoménmilyen kht-jének?
- Így van! Ön sarkosan fogalmaz, de a lényeget eltalálta.
- És ha azt mondom, hogy én már este, lefekvés előtt átállítottam az óráimat?
- Az nagy baj! Azzal, hogy Ön idő előtt előreállítja óráját, önbecsapást, és alkotmánysértést követ el, melyet a Btk. megfelelő paragrafusa, fogházban letöltendő szabadságvesztéssel rendel büntetni. Az idő, és annak védelme az új Alkotmány preambulumában is megemlítődik, mint nemzetösszetartó erő, így védelme is közös kötelességünk. Remélem még nem nyúlt az órákhoz!
- Á dehogy, hogyan is tettem volna. Hihetetlen dolgokat beszélt itt nekem az elmúlt percekben, meg kell még emésztenem.
- Emészteni bent is tud Uram, már csak nyolc percem maradt az előkészületekre! Ugye nem akar börtönbe kerülni?
- Nem, nem dehogy! Jöjjön akkor!
- Ja, még valami! Készpénzzel, bankkártyával, vagy átutalással szeretne fizetni?
- Miiicsodaaa?
- Az elvégzett munkáért, azaz az órák átállításáért természetesen fizetni kell. Ma már semmi sincsen ingyen! Nem értem a felháborodását!
- Idejön hajnali kettőkor, zaklat ezzel az óraátállítós baromsággal, és még fizessek is?  
- Így van! A falióra és a gyermekek szobájában lévő óra átállítási díja 11ezer forint óránként, a régi típusú mobiltelefonokat telefononként hatezer forintért állítjuk át nyári időszámításra, az éjjeliszekrényeken lévő órákért ötezer forintot kérek darabonként. A villanytűzhely órájának átállítási munkadíja, annak bonyolult programozási analógiája miatt kilencezer forint. A karórák átállítása olcsóbb, csupán csak négyezer forint per óra. Most van egy olyan akciónk, hogy a szobabicikli óráját ingyen átállítjuk, ha aláír egy olyan szerződést, amelyben kötelezi önmagát, hogy az elkövetkezendő öt évben ugyanennyi órát tart a lakásában, és ugyanúgy velünk, azaz a NÓ Kht.-vel állíttatja át óráit, mint most. Tudja az EU-s nyitás ezen a téren sem várat már sokáig magára, így versenytársaink is akadhatnak hamarosan.
- Hogy miket beszél itt maga össze! Hihetetlen! Csípjen meg!
- Nem csípem meg, inkább mondom a végösszeget, úgy, hogy a DVD lejátszón lévő órát nem számoltam, csak azért mert olyan kedves volt velem; szóval a végösszeg: 73ezer forint ÁFÁ-val, és ebben nincs benne az akció, mivel feltételezem, hogy aláírja azt a bizonyos szerződést! Szóval, készpénz, bankkártya, vagy átutalás?
- Tudja mit, menjen a fenébe, hagyjon engem békén! 
- Hohó, ugye nem akar börtönbe vonulni? Már csak 5 perc van két óráig, kérem  engedjen be! Ne csukja be az ajtót, csak a munkámat végzem, különben is, az idő pénz!!!!!!!!!

 


 
IWIWFacebook

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Facebook kommentek

2017. február 27. hétfő

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Frankfurti leves pirított virslivel

Tejszínes-kukoricás csirke csíkok penne tésztával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántottszelet vegyes körettel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


Bessenyei ltp. üzletsor

(Jenci konyhája helyén)

06 (30) 596-1883

06 (30) 260-6040

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Zellerkrémleves

Sült hekk móring burgonyával

"B" menü:

Zöldbableves

Sertéspörkölt tésztával

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Apróhirdetések INGYEN !

Legutóbbi hozzászólások

RSS
berettyohir.hu berettyohir.hu