Címlap Szubjekt Hahota Berettyóújfalu 2052

Berettyóújfalu 2052

Írta: Miklós-Szabó Antal   
2012. február 28. kedd, 20:26

A Polgármester Úr már tizenkettedik ciklusát tölti a város élén, hála a kétharmados parlamenti többség törvényalkotó tevékenységének. A gazdasági világválság még mindig tombol, így a városvezetés is újabb és újabb bevételnövelő rendeleteket kénytelen hozni.

Ezúttal a buszmegállókban történő várakozásért kell fizetni. Minden megkezdett öt perc két jüan (az Európai Unió hivatalos pénzneme) lesz személyenként. De lehet majd álló- és ülőbérletet is váltani, attól függően, hogy van-e pad a buszmegállóban vagy nincs. A rendelet betartatásáért a Nova Kanál Kft. (a Nova Villa Kft. jogutódja), gondoskodik. Az ebadót nem vezetik be, ellenben akiknek nincsen kutyája, annak kell fizetnie, ugyanakkor külön rendeletben tiltják meg az ebtartást. Aki illegálisan kutyát tart, büntetőfeljelentéssel számolhat. 
A BUSE pályát körbefalazzák, és tetőszerkezetet építenek fölé, hátha a futsalosoknál megszokott teremfíling kimozdítja a csapatot a megye egyből. Apropó futsal! A fiúk töretlenül menetelnek a spanyol élvonalban, ugyanis a magyar bajnokág már nem jelent nagy kihívást a csapat számára.
A baptista imaház ismét összeomlik (immáron negyedszer), de acélfalakkal megerősítve, újraépítik.
 
Kínai befektetők özönlik el a várost, a Bessenyei lakótelepet elnevezik Mao Ce- tung lakóközpontnak, a játszótéren buddhista templomot építenek. A kínai tőke érkezésével egy időben fellendül az idegenforgalom. A Katalin Motel új egységet nyit a város déli részén, a neve József Motel lesz.  Egy már visszavonult neves portugál futballista megvásárolja a Bella Costa éttermet, és Rui Costa néven mediterrán ízeket kínálva, tovább működteti azt. A Bihar Termálliget tovább bővül, a Nadányi Zoltán Művelődési Központ színháztermében medencét alakítanak ki, így közvetlenül a medencéből élvezhető a „Ki a hunyó, avagy Bubus” című feledhetetlen színdarab 859. előadása.
A Népligeti úti kiserdőt körbekerítik, és vadas parkot alakítanak ki, ám egyelőre csak etióp vadtücsköket telepítenek bele, így kevésbé látványos a produkció. A Tardy utcán a retró jegyében felszedik az aszfaltot, ami azt jelenti, hogy újra macskaköves úton juthatunk el a Gróf Tisza István Kórházig, amely egyébként egybeépül a Herpály Presszóval, így leegyszerűsödik a szombat esti alkoholmámorban szenvedők megfelelő kezelési helyre juttatása is!
A kórház egyes osztályai kiköltöznek a város egyéb épületeibe, a pszichiátria például a Vigyorgó Presszó helyén működik majd. Elkerülhetetlenek lesznek az iskola-összevonások is, természetesen a költségmegtakarítások miatt. A József Attila Általános Iskolát összevonják a József Attila lakóteleppel, így a tanítók közvetlenül a diákok otthonaiban tarthatják meg óráikat. A Bessenyei György Szakközépiskola Eötvös József Tagintézményét a közeli távolsági buszpályaudvarral vonják össze, így a tanulóknak le sem kell szállni a járatokról, a tanárok mennek fel hozzájuk, a buszokba.
A vasútállomás helyén egy multifunkciós, több tízezer négyzetméteres üzletközpont épül, mely a közeli Sáp és Mezőpeterd felől érkező bevásárlóturisták ezreire számít. Ismét megújul a Szent István tér, a meglévő épületeket is elbontják, hogy minél többen élvezhessék állami ünnepeken Bódi Guszti és Margó fantasztikus zeneszámait. A Kálvin tér alatt mélygarázs épül, amely annyira mélyen lesz, hogy csak szakképzett barlangászok használhatják majd.
A Berettyót kikotorják, szélesítik, és kompjárat indul Berettyószentmártonba. A mintegy kétperces út a városlakóknak ingyenes lesz! A Csonka torony vadász-lesként funkcionál, elsősorban a Polgármesteri Hivatal vendégei fognak innen üregi nyúlra, és őzbakra vadászni. 
A legfontosabb esemény maradt a végére! A már hagyományosan évenként megrendezésre kerülő boncmesteri konferencia, Boncmester Fesztivállá növi ki magát, országos hírnevet szerezve ezzel Bihar fővárosának. A már említett Kálvin téren, az ország különböző egészségügyi intézményeinek képviseletében eljövő boncmesterek kirakodóvásárszerűen elhelyezett sátraikban mutatják be tevékenységüket, csak az adott tájegységre jellemző mesterfogásaikat. A kiállított és frissen boncolt testrészek megvásárolhatók, elvihetők, öregbítve ezzel városunk jó hírnevét, mely 2052-ben remélhetőleg már országos szintű lesz!

 
IWIWFacebook

Hozzászólások 

 
#4 M.I. 2012-03-02 08:18
Idézet - Anti:
Kedves M.I.!
Egyszerűen csak nevettetni, szórakoztatni akartam; hogy merre tartunk azt eldöntik majd választott vezetőink. De ha én leszek a város első embere egyszer, mindezt meg is valósítom! :-)

Anti én nagyon szeretem az ilyen jellegű írásokat, pláne kicsit groteszk és ironikus is.
Idézet
 
 
#3 Lenci 2012-03-01 17:41
Na az hiányozna még nekünk :eek:
Idézet
 
 
#2 Anti 2012-03-01 16:24
Kedves M.I.!
Egyszerűen csak nevettetni, szórakoztatni akartam; hogy merre tartunk azt eldöntik majd választott vezetőink. De ha én leszek a város első embere egyszer, mindezt meg is valósítom! :-)
Idézet
 
 
#1 M.I. 2012-02-29 07:37
Elképzeltem amit leírtál. Hihetetlenül mulatságos de ugyanakkor elgondolkodtató is. Remélem nem erre tartunk...
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Facebook kommentek

2017. február 27. hétfő

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Frankfurti leves pirított virslivel

Tejszínes-kukoricás csirke csíkok penne tésztával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántottszelet vegyes körettel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


Bessenyei ltp. üzletsor

(Jenci konyhája helyén)

06 (30) 596-1883

06 (30) 260-6040

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Zellerkrémleves

Sült hekk móring burgonyával

"B" menü:

Zöldbableves

Sertéspörkölt tésztával

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Apróhirdetések INGYEN !

Legutóbbi hozzászólások

RSS
berettyohir.hu berettyohir.hu