Címlap Szubjekt Hahota Adólavina jöhet

Adólavina jöhet

Írta: Miklós-Szabó Antal   
2012. április 17. kedd, 18:55

Neve elhallgatását kérő informátorunknak sikerült megszereznie egy, a kormány adóterveit rejtő szupertitkos dokumentumot. Az alábbiakban azon adónemekből szemezgetünk, melyek bevezetésére komoly esély lehet a jövőben; a napokban napvilágot látott pénzügyi tranzakciós adó („sárgacsekk-adó”), ugyanis csak a kezdet…

 
Regisztrációs adó.
 
Ez az adónem, ismerős lehet már (elsősorban a gépjármű-tulajdonosoknak), itt, most azonban nem erről van szó. A közösségi oldalakra, apróhirdetési portálokra, társkereső honlapokra, regisztrálók által fizetendő adó bevezetése a közeljövőben várható. Beszedését az IP címek lekövetése után egy titkos kormányzati ellenőrző hivatal végezné. A kormányzati honlapokra való regisztráláshoz adókedvezmény kérhető, melyet egyedi elbírálás után engedélyeznének az illetékes szakigazgatási szervek. A szexuális tartalmú honlapokra, valamint Fásy Ádám és Győzike weboldalára regisztrálók dupla adót fizetnének a kormány tervei szerint.
 
Évszakadó.
 
A kormány által felkért kutatók és statisztikusok megállapították, hogy a háztartások zöme, a nyári időszakban nem fűt, nem vásárol szenet, tűzifát, azaz a rezsikiadások jelentősen csökkenek azáltal, hogy ezekre nem költenek pénzt. Így aztán a háztartások nagy részénél jelentősebb fel nem használt pénzösszeg marad, melynek megadóztatásával minden család hazafias kötelességének tehet eleget azáltal, hogy ezzel az extra adóval csökkenteni tudja Magyarország államadósságát. Az adó a munkajellegű jövedelemből lesz levonva a tervek szerint úgy, hogy a munkáltató megnégyszerezi a munkavállalói járulékot (ami jelenleg 1,5%), és ezt vonja le a bruttó bérből.
Az adózási időszak, a csillagászati nyár ideje alatt, azaz a nyári napfordulótól (június 21.), az őszi napéjegyenlőségig (szeptember 23.) tart. Az adó kivonásánál a fokozatosság elvét tartják szem előtt a szakemberek, azaz még ősszel, illetve tavasszal is a megemelt kulccsal adózunk majd, csak kisebb mértékben. Télen aztán visszaáll a normális adózási rend.
 
Plüssebadó.
 
A nem túl sikeres ebadó mintájára szeretné a gazdasági tárca bevezetni a plüssebadót. Minden olyan 18-ik életévét betöltött állampolgár, akinek a tulajdonában van ilyen plüssállatka, köteles, a játékkutyák számától, és nagyságától függően adót fizetni. A plüssebeket hatósági értékbecslővel fel kell értékeltetni (ez az érték képezi az adó alapját), és ennek fejében kell majd fizetni. A becslés költsége természetesen az adózót terheli. A gyermekjáték-plüssebek  után, híven a kormány családbarát politikájához, nem kell adót fizetni.
 
Lépésszám-adó.
 
A tervek szerint a kormányhivatalokban, mindenki névre szólóan átveheti majd lépésszámlálóját, mely szerkezet ezen adónem összegének megállapításához elengedhetetlen. Reggel az ágyból való kilépés után mindenki magára rögzíti a lépésszámlálót, este lefekvéskor pedig, a levétel után, a kijelzőn szerepelő számot köteles lesz egy emelt díjas telefonszámon, az arra tízmilliárd forintból létrehozott központ, call-centerébe bediktálni. Aki autózik az a gépjárműve futóművére helyezi a számlálót és az autó kerekeinek forgásszáma után adózik. Az adó összegének kiszámításán még dolgoznak a szakemberek.
 
Ingóságadó.
 
Ez az adónem azt hiszem teljesen egyértelmű. Az ingatlanadó helyett kerül bevezetésre, a bútoroktól kezdve, a körömreszelőn át, a wc-keféig, annak aktuális értéke után egy ezreléknyi adót kell majd fizetnünk. Az ingóságadó önbevalláson alapul, ellenőrzésére a NAV egy külön ezerfős revizorcsapatot állít fel.
 
Levegővétel-adó.
 
A lépésszámadóhoz hasonlóan egy szerkezet lesz beépítve az adózó mellkasába (hasonló lesz az ebek és a macskák mikrocsipjéhez); az ambuláns műtétet tüdőszűréskor ejtik meg az állampolgárokon. A levegővétel-számláló közvetlen műholdas kapcsolatban lesz az illetékes szervvel, melynek központi számítógépe tárolja az állampolgárok napi levegővétel mennyiségét légköbméterben. Ezt minden év végén összesítik, és a következő évben kell adófizetési kötelességünket teljesíteni majd!
 
Tisztelt Olvasók! Ez hát a terv, hogy ebből mennyi valósul meg, az a „jövő zenéje”. Még egy tervezetet megemlítenénk a végére. A személyi jövedelemadó bevalláskor, adónk 1 %-át, a jövőben csak a parlament személygépkocsi-parkjának korszerűsítésére, és az ország házában működő büfé választékának színesebbé tételére ajánlhatjuk majd fel. 

 
IWIWFacebook

Hozzászólások 

 
#3 MSZA 2012-04-20 15:53
Na ugye megmondtam, hogy jön a folytatás! Mai hír: telefon- és internetadó!
Idézet
 
 
#2 MI 2012-04-18 18:43
Anti!

Ennyire reálisan nem köllene gondolkodni :)Ejnye, ejnye...
Idézet
 
 
#1 Kati 2012-04-17 20:07
Anti!
Muszáj ötleteket adni?....Még kedvet kapnak hozzá.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Facebook kommentek

2017. február 27. hétfő

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Frankfurti leves pirított virslivel

Tejszínes-kukoricás csirke csíkok penne tésztával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántottszelet vegyes körettel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


Bessenyei ltp. üzletsor

(Jenci konyhája helyén)

06 (30) 596-1883

06 (30) 260-6040

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Zellerkrémleves

Sült hekk móring burgonyával

"B" menü:

Zöldbableves

Sertéspörkölt tésztával

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Apróhirdetések INGYEN !

Legutóbbi hozzászólások

RSS
berettyohir.hu berettyohir.hu