Címlap Közélet Aktuális Célba ért a berettyóújfaluiak ajándéka Székelylengyelfalván

Célba ért a berettyóújfaluiak ajándéka Székelylengyelfalván

Írta: Nyírő Gizella   
2016. december 20. kedd, 10:46

Idén kilencedik alkalommal indult útnak az a hétfős lelkes csapat, amely a berettyóújfalui önkormányzat és a Bihari Népfőiskolai Egyesület, valamint a Megyei Szabadművelődési Népfőiskolai Egyesület szervezésében karácsonyi csomagot vitt a székelylengyelfalvi gyerekeknek.

A két település kapcsolata abból ered, hogy Orbán Balázs (1829-1890) Lengyelfalva szülötte, ám a XIX. század második felében Bihar vármegyét képviselte az Országházban. A testvértelepülési kapcsolat a 2000-es évek elején szövődött, s az ajándékozás megszakítás nélkül 2008 óta tart.

Az idei ajándékosztás aranyvasárnapra esett, amikor is a mintegy 00 lelkes falucska ékszerdobozában, a római katolikus templomban szentmise keretében vehette át a 76 gyermek a névre szóló ajándékot.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bálint Domokos önkormányzati képviselő, egyházgondok, ünnepi beszédében köszönetet mondott azért, hogy az újfaluiak évről évre örömet, boldogságot varázsolnak a lengyelfalvi gyerekek arcára. – „A jótékonyság gerjesztője az örömszerzésnek. Igazi ember az, aki szeretni tud. Aki szeretni tud, az jó is tud lenni. Aki szeretni tud, az le is tud mondani. Aki szeretni tud, az örömet is szerez embertársainak.” – hangsúlyozta a vendéglátó, aki áldásos, békés karácsonyt és egészségben, bőségben eltöltendő boldog új évet kívánt a jelenlévőkön át valamennyi berettyóújfalui lakosnak.

 

 

 

 

 

 

 

 

Porkoláb Lajos, a küldöttség részéről szólt a gyerekekhez, hiszen mint fogalmazott, miattuk érkeztek Lengyelfalvára. – „Minél többet adunk, annál több marad nekünk” – hangsúlyozta, s bemutatta azokat, akik rendszeres visszatérői az ajándékhozó csoportnak – Dr. Iszlai Sándor főorvos, Dr. Gömöri György főgyógyszerész – valamint azokat, akik első alkalommal vállalkoztak a 400 kilométeres útra: Papp Gyuláné, Agód Pál és Dragomán György.    

A szentmisét celebráló Benedek Sándor plébános is köszönetet mondott a szeretet csomagjaiért, mint mondotta: minden elmúlik, ám a szeretet megmarad.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 
IWIWFacebook

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Facebook kommentek

2017. február 26. vasárnap

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"B" menü a helyszínen:

Húsleves csigatésztával

Rántottszelet vegyes körettel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


Bessenyei ltp. üzletsor

(Jenci konyhája helyén)

06 (30) 596-1883

06 (30) 260-6040

INGYENES házhozszállítás!

Az aktuális hétvégi menüvel és egyedi rendeléseikkel kapcsolatban keressenek minket személyesen vagy telefonon!

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Apróhirdetések INGYEN !

Legutóbbi hozzászólások

RSS
berettyohir.hu berettyohir.hu