Címlap Közélet Aktuális A számlálóbiztos háromszor csenget - Egy hete tart a mikrocenzus összeírói szakasza

A számlálóbiztos háromszor csenget - Egy hete tart a mikrocenzus összeírói szakasza

Írta: berettyohir.hu   
2016. október 17. hétfő, 16:50

Javában zajlik a mikrocenzus második szakasza, melynek során számlálóbiztosok keresik fel a népesség-összeírásba bekerült háztartásokat. A mikrocenzus október 31-ig tart, ezt a november 8-ig tartó pótösszeírási szakasz követi – ekkor azonban már csak azokhoz mennek ki a KSH munkatársai, akikkel korábban felvették a kapcsolatot.

Három alkalommal próbálják felkeresni a KSH munkatársai mindazokat a háztartásokat, amelyeket az összeírásra kijelöltek, de a címükről nem érkezett be az interneten kitöltött kérdőív. (Az online kitöltés időszaka október 1-9. között zajlott.)

A számlálóbiztosok délelőtt, délután és egy hétvégi napon is felkeresik a mintába bekerült lakásokat. Ha senkit sem találnak otthon, mindhárom alkalommal értesítést hagynak, és megadják a saját elérhetőségüket is. Negyedszerre a számlálóbiztos már csak akkor megy ki, ha a válaszadásra kijelölt személyek felvették vele a kapcsolatot – aki azonban a mintába bekerült, és a válaszadást elmulasztja, szabálysértést követ el.  

A számlálóbiztosoknak egyébként Budapesten, Vas és Győr-Moson-Sopron megyében lesz a legkevesebb dolguk – az internetes kitöltés időszakában ugyanis innen érkezett be a legtöbb kérdőív.

A mikrocenzus lebonyolításában 3500 számlálóbiztos vesz részt, és egy kérdezőnek átlagosan mintegy 100 címet kell felkeresnie. A számlálóbiztosok kiválasztása során a KSH igen körültekintően járt el: a kérdezők többlépcsős képzésen vettek részt,  melynek végén vizsgát is tettek, és a legtöbbjükkel a KSH már a korábbi összeírásokban is együtt dolgozott. Mindegyik számlálóbiztos sorszámozott azonosítókártyával rendelkezik, mely egy fényképes igazolvánnyal együtt érvényes. A számlálóbiztosok személyazonosságát a KSH 06 80 200 014-es zöld számán is ellenőrizhetik, a biztosok névsorával pedig az ORFK is rendelkezik.

A számlálóbiztosokat nem szükséges a lakásba beengednünk – a velük való beszélgetést akár egy külső helyszínen (pl. művelődési ház, könyvtár, kávézó) is lebonyolíthatjuk. 

Az ORFK ajánlása a mikrocenzus időszakára:

http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/szervezeti-hirek/rendorsegi-ajanlas-a-mikrocenzus


 
IWIWFacebook

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Facebook kommentek

2017. február 26. vasárnap

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"B" menü a helyszínen:

Húsleves csigatésztával

Rántottszelet vegyes körettel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


Bessenyei ltp. üzletsor

(Jenci konyhája helyén)

06 (30) 596-1883

06 (30) 260-6040

INGYENES házhozszállítás!

Az aktuális hétvégi menüvel és egyedi rendeléseikkel kapcsolatban keressenek minket személyesen vagy telefonon!

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Apróhirdetések INGYEN !

Legutóbbi hozzászólások

RSS
berettyohir.hu berettyohir.hu