Címlap Közélet Aktuális A Berettyóújfalui Polgárőrség hírei

A Berettyóújfalui Polgárőrség hírei

Írta: berettyohir.hu   
2012. június 28. csütörtök, 13:37

Tájékoztatjuk a tisztelt városlakókat, hogy ezentúl a Berettyóújfalui polgárőrség lehetőség szerint havi lebontásban fogja bemutatni a város területén végzett szolgálati munkáját, eseményeit.

/Mazács Ferenc, a Berettyóújfalui Polgárőrség elnökének beszámolóját olvashatják./

 

A korábbi évekhez hasonlóan munkánkat a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság Közlekedési és Közrendvédelmi csoportjaival szorosan hajtjuk végre. Örömmel mondhatjuk, hogy évről évre több a közös szolgálat és igyekszünk még több feladatot ellátni közösen.
Az év elmúlt öt hónapjában történt események csokorba szedése mellett állandónak mondható városunkban a járőrözés és az önkormányzati illetmény kifizetések zavartalan biztosítása minden hónap első napjaiban.

Az évet egy eltűnt személy felkutatásával kezdtük. Helyszínt biztosítottunk egy lakásbetörésnél, részt vettünk a Kultúra Napja rendezvényein, illetve egy kerékpárút átadón. A nagy hidegnek és a zord időjárásnak köszönhetően fokozott volt a hajléktalanok és a fűtetlen lakások ellenőrzése, illetve egy alkalommal került sor forgalomelterelésre a hófúvás miatt, ami a kamionokat érintette. A terelést és irányítást a rendőrséggel közösen hajtottuk végre.

Február hónapban a közös rendőri szolgálatokon kívül vállaltuk a rendvédelmi szakközépiskolások gyakorlati oktatását. Sor került az éves közgyűlésünkre, ahol - egyebek mellett - az előző év közhasznúsági, gazdasági beszámolóját elfogadták az egyesületi tagok.

Március hónap is több rendőri szolgálattal telt. Egy alkalommal segítettünk tűzoltásnál. Nemzeti ünnepünkön a koszorúzásnál forgalmat tereltünk, területet biztosítottunk. Rendvédelmi tanulók oktatásán kívül részt vettünk a Vöröskereszt által szervezett akció keretén belüli segélycsomag pakoláson. Jelen voltunk kistérségi, önkormányzati és megyei közgyűléseken. Egy alkalommal visszatérő járőrözést hajtottunk végre, mivel lakot területen kívül, szántóföldön találtak egy II. világháborús bombát.

Áprilisban a Családsegítő Szolgálat által szervezett élelmiszer adományozást biztosítottuk a rend érdekében. Számos közös rendőri akció mellett rendvédelmi tanulókkal is járőröztünk. Egy polgárőr társunk földmunkavégzés közben egy II. világháborús gránátot talált. A rendőrség értesítése mellet őriztük a gránátot. Szintén ebben a hónapban aktívan vettük ki részünket a Drogmentes Magyarországért futás nevű akcióban. A városközponti rendezvényen kívül a városba érkező futókat Derecskéről kísértük a központba, illetve másnap a BUSE pályától indulva, Furta határáig biztosítottuk a demonstrációt.

Május hónap szempontjából fő kihívást jelentett az Országos Boncmesteri Találkozó, ahol a parkolóban álló gépjárművek épségét védtük és egyben az érkező vendégek parkolását is segítettük. Egy esetben fokozott ellenőrzést tartottunk városunk adott utcájában, temetés miatti lakást hátrahagyó családtagok kérésére. A városnapi futáson és a rendezvényeken kiemelt létszámban képviseltük Egyesületünket. Különböző időzónákban, több szolgálattal dolgoztunk a rendőrséggel a Pünkösdi Ellenőrző Akcióban. Bűnmegelőzési Csoportunknak sikerült tetten érni és elfogni egy "mutogatós bácsit" a Népliget játszóterénél fényes nappal. Az urat átadtuk a rendőrségnek.

Mazács Ferenc
elnök, Berettyóújfalui Polgárőrség


 
IWIWFacebook

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Facebook kommentek

2017. február 27. hétfő

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Frankfurti leves pirított virslivel

Tejszínes-kukoricás csirke csíkok penne tésztával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántottszelet vegyes körettel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


Bessenyei ltp. üzletsor

(Jenci konyhája helyén)

06 (30) 596-1883

06 (30) 260-6040

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Zellerkrémleves

Sült hekk móring burgonyával

"B" menü:

Zöldbableves

Sertéspörkölt tésztával

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Apróhirdetések INGYEN !

Legutóbbi hozzászólások

RSS
berettyohir.hu berettyohir.hu